måndag 23 november 2015

Flera krav ska uppfyllas

- det får inte vara för brett, det ska gå att fälla ut och benen får inte sitta ute i hörnen - då blir det svårt att ta sig in i kökssoffan.
Jag talar alltså om ett nytt - eller antagligen begagnat - köksbord som fler personer än idag kan sitta runt.
Som ni ser har jag ganska gott om plats i köket - men det gäller inte matplatsen. När vi är fler än 4 som ska äta eller fika blir det väldigt trångt runt bordet.
Därför vill jag ha tag på ett bord som går att fälla ut mot diskbänken till - där man lätt kan sätta in några extra stolar.
Det är anledningen till att jag kanske skippar tanken på en köksö. Som ni ser har jag ställt tillbaka det lilla svarta bordet som jag testade som köksö i förra inlägget. Tack för era goda råd förresten, det är alltid kul att höra lite olika åsikter.
Så nu inriktar jag mig i första hand på att få tag i rätt bord - inte helt lätt har jag en känsla av.

måndag 16 november 2015

Vill ha en köksö

Ända sedan jag såg den här köksön när den tillverkades uppe i snickeriet har jag funderat på om det skulle fungera med en köksö i mitt kök - kanske i en något mindre version.
Så när jag såpaskurade golvet idag och lyfte ut alla möbler prövade jag med att sätta in det lilla svarta bordet som brukar stå vid fönstret där man i så fall skulle ha köksön.
Det ska få stå där ett tag så att jag ser om det är irriterande att ha något som står mitt på golvet.
(Hela köket med köksön kan ni hitta på snickeriets hemsida via högerspalten - under det kök som kallas Sollenkroka.)
Ett argument för är att jag inte har så stora arbetsytor i köket.
Vad tycker ni?